Novi Sad
22.03.2023.
13:21 > 13:21
Skrining programi koje Srbija ima trebalo bi da služe ranom otkrivanju malignih bolesti, što bi dovelo do spasavanja života. Iako skrining postoji, stopa obolevanja i smrtnost je i dalje ogromna.
  • Jelena

    27.02.2024 18:24
    Skrining dojke
    Da se zahvalim radnici koja me je smirila jer sam se uplašila. Treba imati i razumevanja za njih koje svakodnevno prolaze sa pacijantima svakakve traume. Hvala .❤️
  • Prle

    22.03.2023 15:54
    Vetrovi duvaju
    Gos'n direktore, posle prvog skrininga raka debelog creva ( pre više od 10 godina ), a spadam u rizičnu grupu, niko me ni jednom nije zvao iz Doma zdravlja da dođem ponovo na skrining. Privatno plaćam skrininge i kolonoskopiju...tako da bar u toj oblasti malko lagite. By the way, moj prethodni lekar medicine rada (divna i nadasve stručna žena) mi je rekao da se odustalo od skriniga na rak debelog creva zbog troškova.
  • Ana

    22.03.2023 15:18
    Poznajem par zena kojima je dijagnostikovan rak dojke u 30tim godinama. Jedna od njih nije ni docekala ni 40 godina, a kamoli mamografiju sa 50. Preventivni pregledi treba da pocnu mnogo ranije, i za pluca, debelo crevo, za nas kvalitet zivota i stres kojim smo izlozeni, nazalost vise nije pitanje da li cemo oboleti od raka nego kad.
  • Milan

    22.03.2023 13:56
    Kisač
    I nije tako. Kisački dispanzer nebi te uputio na snimanje,pregled-skrining
    Jrdva na pregled doći,da ti izmere doktori pritisak,nikako. Kome izmere dobio je bingo.
    Oni sve znaju,uput kad zreba kod specijaliste, ne,ne daj tablete. Konačno kad platiš privatno spec.pregled, došao si kasno. Gde si do sada bio,pitaju te....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna